10 מיתוסים נפוצים בנושא ראיונות עבודה – מאת רוני גרינברג

  1. יש לי את כל הניסיון הרלבנטי אז בטוח יקבלו אותי.  האמת – נכון חלקית  – ניסיון רלבנטי בהחלט מגדיל את הסיכוי שלך להתקבל. אולם, התנהלות לא נכונה בראיון עלולה לגרום לכך שלא יקבלו אותך גם אם ניסיונך תואם באופן מושלם לדרישות התפקיד.
  2. אין לי את הניסיון שמחפשים שם – אין לי שום סיכוי . האמת – תלוי בתפקיד – ככל שהתפקיד בכיר יותר אזי ארגונים אכן מתבססים יותר על ניסיון קודם בהליך המיון. לתפקידים זוטרים יותר ניתן להתקבל גם אם למועמד אין את הניסיון הרלבנטי,  באמצעות כתיבה מותאמת של קורות החיים והתנהלות נכונה בראיון.
  3. אני ראיינתי בעצמי כבר הרבה מועמדים – אני יודע איך להתראיין. האמת – לא נכון – לעיתים דווקא מי שראיינו רבות בתפקיד מסוים רגילים להיות בתפקיד המראיין ואיבדו את הדריכות הנדרשת למרואיין, דבר שעלול להשפיע על התנהלותם בראיון. ועוד משהו – אף פעם אל תגיד למראיין שלך כמשפט פתיחה או תוך כדי הריאיון …"אני רגיל יותר לראיין וכבר לא רגיל להתראיין" – המשפט הזה לא תורם שום דבר לסיכויי הקבלה שלך ועלול אף לפגוע.
  4. הריאיון שקבעו לי הוא עם מנהל משאבי אנוש – זה עוד לא הריאיון הקובע. האמת – לא נכון. פעמים רבות מנהל משאבי אנוש הוא אדם משמעותי מאד בתהליך ובמידה ולא יתרשם מהתאמתך לתפקיד, אז תהליך הקבלה שלך לארגון יופסק לאחר הריאיון איתו. כל אדם שתפגוש בתהליך הוא חשוב.
  5. קורות החיים שלי מרשימים – לא יקשו עלי בשאלות. האמת – לא נכון. קורות החיים הם המפתח לזימון לראיון. בעת הריאיון עצמו תיבדק התאמתך לתפקיד באמצעות שאלות מגוונות והתרשמות כללית של המראיין ממך.
  6. המראיין שלי צעיר ממני – הוא לא מבין כלום ובטוח יתרשם ממני. האמת – לא נכון. אם הארגון אליו אתה מועמד החליט כי זה האדם שיבדוק את התאמתך אז עלייך להתייחס אליו במלוא הכבוד והרצינות.
  7. אני מתחברת בקלות – אני בטוחה המראיין שלי יתרשם ממני לחיוב. האמת – נכון. יצירת קשר נעימה עם המראיין היא חשובה מאד ועשויה בהחלט להעלות את סיכויי הקבלה. אולם צריך לדעת לשמור על גבולות ולא לחרוג לכיוון חברותיות יתר.
  8. אין לי סיכוי כי אני מבוגר מדי. האמת – לצערי…נכון חלקית. תופעת הגילנות – אפלייה מטעמי גיל בקבלה למקומות עבודה קיימת בארגונים מסוימים. עם זאת, ניסוח נכון של קורות החיים והתנהלותך בראיון יכולים להקטין את האפשרות כי גיל מבוגר יפגע בקבלתך לארגון.
  9. אני בעל כישורי יתר (over qualified) לתפקיד וזה עלול לפגוע בי. האמת – נכון. ישנו חשש של מראיינים כי מועמד אשר מילא תפקידים בכירים יותר מהתפקיד המוצע או השכלתו גבוהה יותר מהנדרש לא יתמיד בתפקיד עקב תסכול. ניסוח קורות החיים והתנהלות בראיון אשר תשכנע את המראיין כי תתמיד בתפקיד יעלו את הסיכוי להתקבל.
  10. אני מכירה שם מישהי מתוך הארגון והיא כבר תדאג לי, אז אין צורך יותר מדי להרשים בראיון. האמת – לא נכון. ברוב הארגונים היכרות עם מישהי מהארגון תסייע בפתיחת הדלת ובהחלט יכולה לגרום לכך שבעקבות המלצתה יזמנו אותך לראיון. אולם, מרגע שהחל תהליך בדיקת התאמתך, האחריות היא כולה עלייך להוכיח כי את אכן מתאימה לתפקיד.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support